Romige rijstepap met aardbeien en honingamandelen

Ingrediënten
1 citroen
1 vanillestokje
1 liter melk
150 g kortkokende dessertrijst
zout
10 eetlepels vloeibare honing
1 zakje amandelschaafsel (45 g)
1 eetlepel boter of margarine
500 g aardbeien
2 dl slagroom
2 eetlepels suiker
Materialen
hoge glazen
Voorbereiden
Citroen goed schoonboenen, schil raspen. Vanillestokje in lengte opensnijden. In pan melk met vanillestokje, citroenrasp, dessertrijst en zout aan de kook brengen en in ca. 12 minuten tot pap koken. Tussentijds regelmatig roeren. Vanillestokje uit pap nemen, merg uit vanillestokje schrapen en door pap roeren. Pap op smaak brengen met 7 eetlepels honing en laten afkoelen. In koelkast in ca. 1 uur koud laten worden.

 
Bereiden
In droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren en op bord laten afkoelen. In zelfde koekenpan boter smelten, rest van honing toevoegen en tot saus roeren. Amandelschaafsel door saus scheppen. Aardbeien schoonmaken en in plakjes snijden. Slagroom met suiker lobbig kloppen en door koude rijstepap scheppen. Rijstepap en aardbeien om-en-om over glazen verdelen, eindigen met plakjes aardbei. Garneren met honingamandelen.