Hartige pannenkoekentaart met vitamineshake

Ingrediënten
Hartige pannenkoekentaart
3 eieren
750 ml melk
350 g bloem
zonnebloemolie
2 preien
1 rode paprika
1 gele paprika
5 stevige tomaten
200 g wortel
250 g champignons
150 g geraspte belegen kaas
zout
versgemalen peper
Vitamineshake
500 g aardbeien
1 banaan
250 ml yoghurt
250 ml melk
2 el honing
Extra nodig
rasp
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.

De pannenkoeken: 
• Breek de eieren in een schaal en klop los met de melk.
• Roer rustig de bloem en het zout erdoor om klonten te voorkomen.
• Was de peterselie en maak droog, hak fijn en voeg toe aan het beslag.
• Voeg een scheutje olie toe en roer goed door.
• Verhit een scheutje olie in een koekenpan.
• Schep een lepel van het pannenkoekbeslag over de bodem van de pan. En bak om en om goudbruin in circa 3 minuten.
• Herhaal dit voor de rest van het pannenkoeken beslag.

De groentemix: 
• Snijd de prei in dunne ringen. Was en droog de prei.
• Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.
• Verwarm een pan en voeg een scheutje olie toe. Voeg de prei en paprika toe en stoof circa 2 minuten.
• Snijd te tomaten in blokjes, verwijder vruchtvlees en bewaar dit voor bij de vitamine shake
• Was de wortel en rasp deze grof.
• Veeg de champignons schoon met keukenpapier. Snijd de champignons in plakjes.
• Voeg de champignons, tomaten en wortel toe aan de pan.
• Stoof dit in 5 minuten gaar.

De Pannekoekentaart: 
• Leg een pannenkoek op het bord, schep hierop de groentemix, bestrooi met kaas. Leg er vervolgens de volgende pannenkoek op, groentemix en kaas. Herhaal dit.
• Strooi op de bovenste pannenkoek nog wat kaas.
• Zet de pannenkoekentaart circa 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

 
De vitamine shake: 
• Was de aardbeien, verwijder het kroontje en halveer ze.
• Pel de banaan en snijd in stukken.
• Pureer met een staafmixer de aardbeien, banaan, tomaten vruchtvlees, yoghurt, melk en honing fijn.

 
Serveren: 
• Snijd de pannenkoekentaart in mooie punten